Izaura

4.5 (181 ocen)

Odkąd pamiętam ciasto jest pieczone przez moją mamę.

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki maki
    1,5 szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    kostka margaryny
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier wanilinowy
    4 jajka
    5 łyżek wody

    Masa serowa:
    50 - 70 dag białego sera
    4 jajka
    szklanka cukru
    1/2 kostki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery

Izaura - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier wanilinowy gotujemy przez 5 minut. Po ostudzeniu dodajemy 4 żółtka i mieszamy. Odlewamy pół szklanki masy. Do pozostałej części dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlewamy przygotowaną masę do formy.
  • 2. Mielimy ser, łączymy go z pozostałymi składnikami i ucieramy na gładką masę. Wykładamy ją na wcześniej wyłożona czekoladową masę.
  • 3. Pieczemy 60 minut w temperaturze 200*C. Po upieczeniu ciasto polewamy polewą, którą wcześniej odlaliśmy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza Sery Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować