1.W garnku rozpuścić margarynę z cukrem, kakao i wodą. Zagotować. Zestawić z ognia i odstawić do przestudzenia. Odlać ok 1/2 szklanki masy ( na polewę). Do przestudzonej masy dodawać po jednym żółtku i miksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Zmiksować za jednolitą masę. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać mleko. Białka ubić na sztywną masę i delikatnie połączyć z ciemnym ciastem.
Przygotować masę serową. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na jednolitą masę. Następnie dodawać porcjami zmielony twaróg i dalej ucierać. Wsypać budyń, dodać aromat. Ubić białka na pianę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać.
Część ciemnego ciasta wyłożyć na dno wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Następnie nakładać punktowo masę serową i ciemne ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 - 70 min ( do suchego patyczka). Po wystudzeniu polać ciasto polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze