Indyk z nadzieniem paprykowym i serem

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja na indyka,serdecznie zapraszam:))))

Składniki:

  • 2 sznycle fileta z indyka
    4-5 kulek sera mozzarella mini
    1/2 cebuli
    1 mini papryczka pomarańczowa
    1/4 czerwonej papryki
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka powideł śliwkowych
    3 gałązki grubego szczypiorku
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1 łyżeczka przyprawy kebab
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    sól,pieprz
    1 jajko
    1,5 szklanki płatków kukurydzianych
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk z nadzieniem paprykowym i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane filety 1. Cebulę obrać i drobno pokroić. Zeszklić na oliwie. Obie papryki umyć,pozbawić nasion i pokroić w małą kostkę. Dodać na patelnię i dusić do miękkości. W między czasie doprawić solą. Następnie dodać powidła i dobrze połączyć z papryką. Zdjąć z patelni i dodać posiekany szczypior.Wymieszać. Mięso umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i mieszanką porządnie natrzeć płaty mięsa. Na rozbitym sznyclu rozsmarować połowę farszu paprykowego. Na farszu położyć ser pokrojony w małe plasterki. Mięso zwinąć w roladkę,spiąć wykałaczkami. Odłożyć na 2 godziny. Następnie rozgrzać olej. Jajko roztrzepać na talerzu, na drugi talerz wysypać płatki ( w całości). Roladkę maczać w jajku a potem w płatkach. Smażyć na brązowy kolor z obu stron co chwilę mięso obracając aby płatki się nie przypaliły. Odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować