Indyjskie kotleciki z groszkiem i kukurydzą

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Alternatywa dla klasycznych mielonych w nieco egzotycznej wersji.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ziemniaki - 1,5 kg

    jajko - 1 szt.

    pół czerwonej papryki

    mała puszka groszku z kukurydzą

    mąka ziemniaczana - 2 łyżki

    sok z cytryny - 2 łyżki

    po 1 łyżeczce: kminu rzymskiego, kolendry w ziarnach, curry i startego imbiru

    czosnek - 2 ząbki

    szczypta ostrej papryki

    sól, pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Indyjskie kotleciki z groszkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i rozgniatamy na purre. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
  • 2. Do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i jajko.
  • 3. Do masy ziemniaczanej dodajemy pokrojoną paprykę oraz odcedzony groszek z kukurydzą. Mieszamy.
  • 4. Z masy formujemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Groszek Kukurydza konserwowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować