Sałatka z pieczarkami, groszkiem i kukurydzą

4.49 (164 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka z pieczarkami, świetna na imprezę jak również na śniadanie czy kolację.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pieczarki-250 g
    wędzonka-200 g
    jajka-3 szt
    por-biała część
    groszek konserwowy-1 puszka
    kukurydza-pół puszki
    majonez-3-4 łyżki
    musztarda-1 łyżka
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Sałatka z pieczarkami, groszkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać, pokroić na okrągłym sitku.
    2.Por pokroić w plasterki, umyć na sicie,osuszyć i pokroić w kostkę.
    3.Groszek zielony i kukurydzę osączyć z zalewy.
    4.Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i usmażyć.
    5.Wędzonkę pokroić w kostkę.
    6.Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i musztardą,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na trochę do lodówki aby smaki się przegryzły

Porady

Jeśli dajemy wędzonkę z solą należy uważać, gdyż wędzonka jest dość słona. Można użyć innej wędliny. Można dać całą puszkę kukurydzy..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować