Mumie z ciasta francuskiego nadziane kurczakiem,pieczarkami i serem.Pyszne i syte.
60 min
Składniki:
4-6 filetów z kurczaka
20-30 dkg sera
1/2 kg pieczarek
1 cebula
2 op.ciasta francuskiego xxl
przyprawa do kurczaka
oregano,sól,pieprz
1 jajko do posmarowania
Imprezowe mumie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć,ostudzić,Filety umyć,osuszyć,podzielić na pół(duże na trzy części)i posypać przyprawami.Ser potrzeć.
2.Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 części,Każdą z nich naciąć na rogach środek zostawiając w całości,Na środku kłaść kawałek fileta na niego porcję pieczarek i potarty ser.
3.Górę i dół mumii założyć do środka a nacięte boki przeplatać ciasno na przemian prawy-lewy.Gotowe mumie włożyć na 15 minut do lodówki.
4.Po wyjęciu posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec w 200stopniach przez 30 minut.
Komentarze