Imprezowe mumie

4.96 (157 ocen)

  • 60 min

Mumie z ciasta francuskiego nadziane kurczakiem,pieczarkami i serem.Pyszne i syte.

  • 60 min

Składniki:

  • 4-6 filetów z kurczaka
    20-30 dkg sera
    1/2 kg pieczarek
    1 cebula
    2 op.ciasta francuskiego xxl
    przyprawa do kurczaka
    oregano,sól,pieprz
    1 jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.96 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Imprezowe mumie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć,ostudzić,Filety umyć,osuszyć,podzielić na pół(duże na trzy części)i posypać przyprawami.Ser potrzeć.
  • Przygotowanie mumii. 2. Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 części,Każdą z nich naciąć na rogach środek zostawiając w całości,Na środku kłaść kawałek fileta na niego porcję pieczarek i potarty ser.
  • Zaplatanie mumii 3. Górę i dół mumii założyć do środka a nacięte boki przeplatać ciasno na przemian prawy-lewy.Gotowe mumie włożyć na 15 minut do lodówki.
  • Mumie gotowe do pieczenia
4. Po wyjęciu posmarować roztrzepanym jajkiem.Piec w 200stopniach przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kurczak Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować