Ciasto imprezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka. Mąkę przesiać do masy jajecznej i wymieszać. Ciasto przelać do 3 form o wymiarach 35 x 25. piec ok. 20 min. w temp. 180 s C.
Masa serowa:
Mleko zagotować. Jaja wymieszać ze śmietaną, wlać do mleka i gotować na małym ogniu do wytworzenia się serka ok 10 -15 minut. Odcedzić i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodając po łyżce ser. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać 1 łyżkę kakao
Masa: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając po łyżce serek mascarpone. Złożenie ciasta : biszkopt - masa serowa jasna - masę ciemną serową przełożyć do worka cukierniczego i szprycować kulki w masę jasną - biszkopt - 1/3 masy - biszkopt - 1/2 masy - biszkopt - reszta masy - wierzch obsypać kakao. Schłodzić. Smacznego :)
Komentarze