Parówkowe mumie

  • wyświetlono: 345 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Parówki przyrządzone w ten sposób zachęcają dzieci do jedzenia. Świetnie smakują z keczupem lub sosem czosnkowym.

1dd
  • 12 porcje
  • 25min

Składniki

6 parówek
1/2 ciasta francuskiego
1 jajko
24 ziarenka pieprzu prawdziwego
majonez
keczup

Sposób przygotowania przepisu:

Parówkowe mumie

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy je wzdłuż na cienkie paski. Każdą parówkę owijamy 2-3 cienkimi paseczkami na wzór luźnego bandażu zostawiając trochę miejsca na oczy i usta. Mumie układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 15 minut w temperaturze 200 C. Po upieczeniu na każdej parówce za pomocą końcówki łyżeczki robimy oczy z majonezu i w środek wkładamy ziarno pieprzu prawdziwego. Nożykiem nacinamy parówkę tworząc usta i w środek wlewamy odrobinę keczupu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieparówkidla dziecihalloweenparówki w cieście francuskimzabawne jedzonkoparówkowe mumiemumie z ciasta francuskiego

Komentarze

Podobne przepisy

Drożdżowe paszteciki z kapustą i świeżymi grzybami

Dodane przez: Joanna Kryla

Drożdżowe paszteciki z kapustą i świeżymi...

Doskonała propozycja na nadchodzące...

szasz

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

Zawijaski a'la pizza z ciasta francuskiego

Dodane przez: MonikaW

Zawijaski a'la pizza z ciasta francuskiego

Wielkimi krokami zbliżają się Mistrzostwa...

Parówki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Parówki w cieście francuskim

Pyszna i szybka w przygotowaniu...

Zapiekane tortille z pieczarkami i grillowanym kurczakiem w świeżych ziołach

Dodane przez: Martyna1991

Zapiekane tortille z pieczarkami i grillowanym...

Tortilla przygotowana w ten sposób...

Kruche paszteciki

Dodane przez: beniawojt

Kruche paszteciki

Podane na ciepło będą smacznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE