Parówkowe mumie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Parówki przyrządzone w ten sposób zachęcają dzieci do jedzenia. Świetnie smakują z keczupem lub sosem czosnkowym.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 6 parówek
    1/2 ciasta francuskiego
    1 jajko
    24 ziarenka pieprzu prawdziwego
    majonez
    keczup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Parówkowe mumie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy je wzdłuż na cienkie paski. Każdą parówkę owijamy 2-3 cienkimi paseczkami na wzór luźnego bandażu zostawiając trochę miejsca na oczy i usta. Mumie układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 15 minut w temperaturze 200 C. Po upieczeniu na każdej parówce za pomocą końcówki łyżeczki robimy oczy z majonezu i w środek wkładamy ziarno pieprzu prawdziwego. Nożykiem nacinamy parówkę tworząc usta i w środek wlewamy odrobinę keczupu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować