Imprezowe klopsiki mojej mamy

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

Pyszne, syte danie na imprezę,święta albo kolację.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mielonego
    1/2 kg kiełbasy
    1 kg pieczarek
    4 ogórki konserwowe(mogą być kiszone)
    ketchup
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Imprezowe klopsiki mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pokrojone składniki 1. Kiełbasę i ogórki pokroić w paseczki.Pieczarki na pół a duże na cztery.
  • Uformowane klopsiki 2. Mielone doprawić i uformować małe klopsiki.
  • Smażenie 3. Pieczarki podsmażyć i wrzucić do garnka.Kiełbasę podsmażyć i dodać do pieczarek tłuszcz zostawić.
  • Usmażone mielone 4. Mielone podsmażyć na tłuszczu od kiełbasy (ewentualnie dodać trochę oleju)i dorzucić do garnka.
  • 5. Dorzucić ogórki i wymieszać.Wlać ketchup(sos musi zakrywać składniki) i chwilę podgotować często mieszając..Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Mięso mielone Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować