hot dog w cieście francuskim

4.5 (148 ocen)

  • 25 min

Idealny pomysł na śniadanie, kolację lub przystawkę. Pysznie smakuje zarówno na zimno jak i gorąco.

  • 25 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    6 parówek
    świeże zioła, pietruszka, koperek, szczypiorek
    10 dag sera żółtego, u mnie gouda
    połówka czerwonej papryki
    2 łyżki keczupu, u mnie z bazylią i octem balsamicznym
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Hot dog w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat ciasta francuskiego smarujemy keczupem, posypujemy startym serem, ziołami i pokrojoną w drobną kostkę papryką. Ciastem owijamy kolejno parówki. Ciasto lekko nacinamy. Pieczemy około 15 minut w 200-220 stopniach C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować