A'la hot dogi w cieście francuskim

4.5 (156 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

To idealna przekąska. Przygotuje się ją bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Idealnie sprawdzi się jako ciepła kolacja. Pomysł zaczerpnięty z internetu ;)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    10-8 parówek
    1 czerwona cebula
    Kilka plastrów żółtego sera
    Kilka ogórków konserwowych
    Musztarda
    Jajko do posmarowania ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

A'la hot dogi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie dzielimy na trzy części. Na środku układamy parówki, które smarujemy musztardą.
    Następnie układamy plastry żółtego sera
    Pokrojone w plasterki ogórki
    I posiekaną w pióra cebulę
    Boki ciasta tniemy nożem w paski o grubości około 2 cm. Kolejno i na przemian zawijamy mięso w paski, a końce delikatnie sklejamy.
    Na koniec smarujemy ciasto roztrzepanym jajkiem.
    Roladkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Parówki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować