herbatnikowy przekładaniec bez pieczenia

4.5 (157 ocen)

  • 60 min

pyszne ciasto dla tych, którzy maja mało czasu lub nie lubią piec

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki: (foremka 21*36cm)

    400 g herbatników
    1,5 l mleka
    3 opakowania budyniu waniliowego
    4 łyżki kokosu
    6 łyżek cukru
    150 g margaryny Palma
    2 galaretki żółte
    winogrona białe i czerwone
    brzoskwinie
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Herbatnikowy przekładaniec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, kokosu, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Do gotującego się budyniu dodać margarynę i mieszając ponownie zagotować.
  • 2. blaszce wyłożyć warstwę herbatników, nastepnie jedną trzecią gorącego budyniu. poźniej kolejno herbatniki, budyń, herbatniki, budyń. Ułożyć owoce
  • 3. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, tężejące wylać na ciasto. Schłodzić, najlepiej w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Herbata Herbata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować