Herbatnikowa krówka

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 8 osób

Na ponure, deszczowe popołudnie polecam takie o to ciasto.

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 350g herbatników
    1 puszka Masy krówka

    Krem:
    1gotowy krem tortowy
    300ml mleka

    Masa:
    1śmietana fix
    Szczypta cukru waniliowego
    500ml śmietany 36%

    Herbata do nasączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Herbaty

Herbatnikowa krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki nasączamy delikatnie i wykładamy na blaszkę. Do wrzątku wkładamy puszkę z masą żeby nam się lepiej rozsmarowało . Wyłożone herbatniki smarujemy masą krówka. Następnie znów wykładamy herbatniki tym razem z małymi odstępami.
  • 2. Krem: krem przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu w wersji bez masła.mleko i krem łączymy ze sobą i miksujemy. Wykladamy krem następnie układamy znów herbatniki z odstępami.
  • 3. Masa: Śmietane fix łączymy ze szczyptą cukru waniliowego. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z fixem, wymieszać. Wylać na herbatniki i posypać pokruszonymi herbatnikami. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować