Mleczno orzechowa kostka herbatnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym , następnie odstawic do przestudzenia. W tym czasie masło utrzeć na puch . Mleko połączyć z masłem i mlekiem w proszku , całość zmiksować na krem o gładkiej konsystencji. .
Połowe kremu przełożyc do miski , dodać zmielone orzechy laskowe i krem nutella i wymieszać dokładnie.
Na dnie blaszki rozłożyc warstwe herbatników, rozprowadzic mleczny krem , przykryc druga warstwa herbatników i rozprowadzic troche kremu , przykryc herbatnikami , rozsmarowac reszte kremu, rozprowadzic ostatnia warstwe herbatników, polac przestudzoną polewa czekoladowa.
2. Polewa:
cukier puder umiescic w garnuszku dodać troche wody ( 2-3 łyzki) zagotowac , nastepnie dodac posiekane masło i kakao,Chwile potrzymac na ogniu, energicznie wymieszac az masło sie rozpuści .
Ciasto schłodzić.
Komentarze