królik w śmietanie i warzywach

  • wyświetlono: 3968 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

wyborne danie dla każdego!

kasienka1987

Składniki

kg królika
2 marchewki
cebula
3 łyżki masła
2 łyżki mąki pszennej
szkl rosołu drobiowego
2 łyżki kwaśnej śmietany
pieprz
sól
kminek

Sposób przygotowania przepisu:

królik w śmietanie i warzywach

  • 1. Królika dzielimy i myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym . Na rozpuszczone masło wykładamy kawałki królika wcześnej opruszone pieprzem solą i kminkiem . Obsmażamy przez kilka minut z obydwóch stron na złoty kolor , dorzucamy marchewkę i cebulę pocięte w talarki , podsmażamy przez chwilę , całość posypujemy mąką i mieszamy , zalewamy bulionem . Dusimy 50 min pod przykryciem , na koniec wlewamy smietanę wcześniej wymieszaną z odrobiną rosołu .Jeszcze przez chwilę Przez chwile dusimy . Królika można podać z chlebem lub ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadszkola_babcikrólik sosy

Komentarze

Podobne przepisy

Halibut w śmietanie i warzywach

Dodane przez: MonaLiza

Halibut w śmietanie i warzywach

Halibut w delikatnym, kremowym...


Królik pieczony w śmietanie z pieczarkami

Dodane przez: Martyna1991

Królik pieczony w śmietanie z pieczarkami

Królik pieczony z pieczarkami w...

Królik w śmietanie

Dodane przez: Cafe Babilon

Królik w śmietanie

Królik w śmietanie z sosem z mrożonym...

Królik w sosie z warzywami

Dodane przez: mysza75

Królik w sosie z warzywami

Królik bardzo delikatne i chude...

Królik pieczony z warzywami i kurkami

Dodane przez: Młoda mama

Królik pieczony z warzywami i kurkami

Tym razem przygotowałam królika...

Królik

Dodane przez: kornela28

Królik Wielkanocny duszony w śmietanie

Przepis dostałam od babci ta potrawa...