Halibut duszony w warzywach

  • wyświetlono: 516 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Rybka zrobiona ;)

DSC_1166
  • 2 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

400 g halibuta
200 g marchwi
3 łodygi selera naciowego
1 por ( biała i jasnozielona część )
1 cebula
2 łyżki masła
150 ml białego wina
sok z połowy cytryny
pęczek koperku
100 ml słodkiej śmietany
sól
pieprz
cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Halibut duszony w warzywach

  • Halibut duszony w warzywach1. Halibuta umyłem, oprószyłem solą, białym pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny.
    Cebule posiekałem, zeszkliłem na maśle, dodałem marchewkę pokrojoną w krążki, seler pokrojony na kawałki oraz oczyszczony pokrojony skośnie por. Tak pokrojone warzywa zalałem winem, dusiłem ok. 10 minut. Następnie dodałem rybę i na bardzo małym ogniu dusiłem 12 minut pod przykryciem. Wyjąłem rybę, umieściłem na półmisku, trzymałem w cieple.
    Śmietanę połączyłem z warzywami, doprawiłem solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalałem rybę. Podałem z młodymi ziemniakami z koperkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-1x4aegw

Dodane przez: gosia56

Schab duszony w warzywach

Pyszne danie na obiad razem z...

image-1bo61tc

Dodane przez: OktawiaG

Szynka duszona w warzywach

Pyszna propozycja obiadowa. Sos...

Pulpeciki duszone w warzywach

Dodane przez: Aneta_77

Pulpeciki duszone w warzywach

To danie to 2 w 1, mięso i warzywa...

Szynka duszona w warzywach

Dodane przez: Kloruś

Szynka duszona w warzywach

Taki sposób przygotowania mięsa...

Miodowe żeberka duszone w warzywach

Dodane przez: justi2401

Miodowe żeberka duszone w warzywach

Tak przygotowane żeberka są delikatne,...

Schab duszony w warzywach

Dodane przez: czarrna

Schab duszony w warzywach

Na letni obiad idealnie sprawdzi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE