Pałki pieczone z marchewką, ketchupem, majonezem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste pałki z kurczaka, pieczone razem z marchewką, ketchupem i majonezem. Polecam na drugie danie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 podudzia z kurczaka ( 600 g )
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki ketchupu
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 średnia marchew
    1 szkl wody
    1 łyżeczka mąki pszennej
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne Majonez

Pałki pieczone z marchewką, ketchupem, majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka myjemy i zdejmujemy skórę, osuszamy i przekładamy do miski, dodajemy ketchup, majonez, przyprawy. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i dokładamy do miski z udkami.
    Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie wkładamy do rękawa do pieczenia i przekładamy na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut. Udka wyjmujemy i rozcinany worek, wstawiamy ponownie do piekarnika i dopiekamy przez 10 minut.
    Udka przekładamy razem z wytopionym sosem do garnka. Wodę mieszamy z mąką i wlewamy do udek, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować