Pałki z kurczaka z marchewką i fasolką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne danie obiadowe. Pałki z kurczaka gotowane z warzywami w sosie pomidorowym. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 pałek z kurczaka ( 600 g )
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka soli
    2 szkl wody
    3 średnie marchewki
    180 g grubej fasoli w strąkach
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    8 łyżek zimnej wody
    1 łyżeczka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka z marchewką i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia z kurczaka myjemy i osuszamy, zdejmujemy skórę. Przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy. Fasolę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Na rozgrzanym oleju obsmażamy udka i dokładamy cebulę, czosnek. Przez chwilę razem smażymy i wkładamy do gotującej się wody. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości.
    Dodajemy koncentrat pomidorowy. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować