Zapraszam na pyszny gulasz ze schabu z pomidorami. Pokrojone mięso z przyprawami upiekłam w piekarniku, dzięki temu uzyskałam wyrazisty smak gulaszu. Polecam.
1 godz. 40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
40 dag schabu
1 mała łyżeczka soli
3/4 łyżeczki pieprzu
1 łyżka pokrojonego rozmarynu
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 pomidory
1 szklanka bulionu
1 duża łyżka kethupu
1 / 4 szklanki wody
1 łyżeczka mąki
Gulasz ze schabu z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i posypujemy solą i pieprzem oraz pokrojonym rozmarynem, mieszamy. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części.
Pokrojone mięso, cebulę i czosnek przekładamy do rękawa do pieczenia, wkładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni.
Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.
Upieczone mięso przekładamy do garnka i dodajemy bulion, ketchup, pokrojone pomidory i gotujemy aż pomidory będą miękkie.
Do słoika wlewamy wodę i dodajemy mąkę, potrząsamy do połączenia się składników. Wlewamy do gulaszu i gotujemy razem przez chwilę.
Komentarze