Gulasz ze schabu z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny gulasz ze schabu z pomidorami. Pokrojone mięso z przyprawami upiekłam w piekarniku, dzięki temu uzyskałam wyrazisty smak gulaszu. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag schabu
    1 mała łyżeczka soli
    3/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżka pokrojonego rozmarynu
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 pomidory
    1 szklanka bulionu
    1 duża łyżka kethupu
    1 / 4 szklanki wody
    1 łyżeczka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bulion Ketchupy Dania główne

Gulasz ze schabu z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz ze schabu z pomidorami 1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i posypujemy solą i pieprzem oraz pokrojonym rozmarynem, mieszamy. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części.
    Pokrojone mięso, cebulę i czosnek przekładamy do rękawa do pieczenia, wkładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni.
    Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.
    Upieczone mięso przekładamy do garnka i dodajemy bulion, ketchup, pokrojone pomidory i gotujemy aż pomidory będą miękkie.
    Do słoika wlewamy wodę i dodajemy mąkę, potrząsamy do połączenia się składników. Wlewamy do gulaszu i gotujemy razem przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Ketchup Pomidor Rozmaryn Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować