Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz.

Smaczny i sycący posiłek z drobiowych żołądków i warzyw.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg żołądków drobiowych
    1 czerwona papryka
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    1 marchewka
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka oleju
    1 rosołek drobiowy(1 kostka)
    pieprz,sól,maggi, majeranek do smaku 2-3 ziarenka ziela angielskiego,liść laurowy,ewentualnie drobno pokrojona natka pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki dokładnie oczyścić,opłukać pokroić w paski.Cebulę obrać pokroić w kostkę,pieczarki wypłukać,pokroić w plasterki.Na oleju podsmażyć cebulkę,potem dodać pieczarki poddusić razem.Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych,pokroić w paseczki.Marchew obrać pokroić w plasterki.W gorącej wodzie ok.1,5 litra rozpuścić kostkę rosołową,dać pokrojone żołądki ,liść laurowy,ziele angielskie i gotować pod przykryciem.Gdy żołądki są prawie miękkie dodajemy najpierw marchew chwilę gotujemy,potem paprykę i pieczarki z cebulką ( pilnujemy aby wody w gulaszu było tyle,aby wszystkie składniki dobrze przykrywała).Gdy wszystko jest prawie miękkie dajemy przecier pomidorowy,przyprawy do smaku i jeszcze chwileczkę razem gotujemy.

Porady

Gulasz podajemy z pieczywem.Do gulaszu możemy dać paprykę czerwoną,pomarańczową żółtą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Pieczarki Przecier pomidorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować