Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

4.44 (149 ocen)

Smaczne danie.

Składniki:

  • 60 dag żołądków drobiowych
    25 dag pieczarek
    3 -4 szkl bulionu brobiowego
    1 cebula
    1 łyżka mąki
    ½ szkl śmietanki
    1 liśc laurowy
    sól
    pieprz
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.44 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki wymyć a następnie gotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie pokroić w paseczki.
  • 2. Cebulę pokroić w drobna kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać poszatkowany drobno ząbek czosnku i oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki. Całośc smażyć przez chwilkę po czym dodać żołądki i bulion. Do sosu wrzucić liść laurowy, popieprzyć i posolić do smaku. Dusić ok 30 minut. Po tym czasie wlać śmietankę wymieszaną z mąką.
  • 3. Podawać posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować