Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

Gulasz z żałądków z warzywami

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g żołądków drobiowych
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 łodygi selera naciowego
    kawałek selera
    1 puszka pomidorów
    1 szklanka bulionu
    2 łyżki masła klarowanego
    1 garść posiekanej natki pietruszki
    1 mały por
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki dokładnie oczyścić, pokroić i gotować w wodzie 20 minut.
    Odcedzić.
    Masło rozgrzać w rondlu i podsmażyć żołądki, a następnie dodać
    startą marchewkę, seler, pietruszkę i pokrojony seler naciowy oraz por.
    Podsmażyć chwilę i zalać bulionem oraz pomidorami. .Doprawić solą i pieprzem.
    Dusić pod przykryciem do miękkości.
    Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Marchewka Seler Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować