Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Danie szybkie i nieskomplikowane, a efektowne :)

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu b:
    300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 czerwona papryka
    250 g mrożonego kalafiora lub 1 świeży nieduży

    składnik podstawowy dodatkowy:
    ciasto francuskie

    składniki robocze:
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    słodka papryka
    pieprz kajeński
    majeranek
    kminek mielony
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Pulpety Gulasz

Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpeciki z warzywami 1. Mięso mielone wymieszać z przyprawami. W rondlu rozgrzać olej. Z mięsa formować małe pulpeciki i smażyć na gorącym tłuszczu.
    Paprykę pokroić w kostkę, kalafiora podzielić na małe różyczki. Dodać do obsmażonych pulpecików.
  • Pulpeciki w sosie 2. Podsmażyć 5-10 minut i zalać gorącą wodą. Gotować kolejne 5 minut, dodać przecier pomidorowy, przyprawy. Gotować do zgęstnienia sosu.
    Sos nałożyć do naczyń do zapiekania i przykryć ciastem francuskim. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut. Podawać gorące.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować