Gulasz z kiełbasą i czerwoną soczewicą

4.5 (150 ocen)

Gulasz z wędzoną kiełbasą i selerem z dodatkiem czerwonej soczewicy.

Składniki:

  • 300 g kiełbasy myśliwskiej
    2 cebule
    1/2 pęczka selera naciowego
    2 ząbki czosnku
    300 g czerwonej soczewicy
    800 ml bulionu warzywnego
    2 liście laurowe
    1 puszka krojonych pomidorów
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej

Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z kiełbasą i czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z kiełbasą i czerwoną soczewicą 1. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Odcedzamy.
    Na patelni na niewielkiej ilości oleju smażymy kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy, cebulę w plasterkach, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kilka minut. Wlewamy pomidory, bulion warzywny i wrzucamy liście laurowe. Mieszamy. Gotujemy pod przykryciem do zmięknięcia warzyw. Na koniec wsypujemy ugotowaną wcześniej soczewicę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować