Gulasz z cielęciny z kaszą bulgur i warzywami

0 (0 ocen)

Cielęcina marynowana w piwie i estragonie idealnie komponuje się z lekką kaszą

Składniki:

  • 250 g cielęciny
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 mały jogurt naturalny
    sól i pieprz
    2 łyżki masła

    marynata:
    1/2 szklanki piwa
    1 gałązka estragonu
    1/2 łyżeczki czubrycy czerwonej
    pieprz

    3/4 szklanki kaszy bulgur
    1 marchewka
    1/2 papryki
    150 g mrożonej fasolki szparagowej
    1 cebula
    sól, pieprz
    słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z cielęciny z kaszą bulgur i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cielęcina w przyprawach 1. Pokrojone w kostkę mięso zalać piwem, dodać listki estragonu, posypać pieprzem i czubrycą. Wymieszać. Odstawić na noc do lodówki.
  • duszenie 2. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić, dodać mięso, obsmażyć i zalać wrzątkiem. Dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i zalać jogurtem.
  • bulgur z warzywami 3. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać startą na grubym oczku marchewkę, pokrojoną w kostkę paprykę i mrożoną fasolkę. Podsmażyć. Dodać kaszę, wymieszać i zalać 1,5 szklanki wody. Posypać przyprawami. Przykryć i smażyć aż kasza wchłonie cały płyn.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Kasza bulgur Kasza Mrożonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone Obiad

Podobne przepisy

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bulgur z indykiem i warzywami

To może cię zainteresować