Gulasz z cielęciny z kaszą bulgur i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pokrojone w kostkę mięso zalać piwem, dodać listki estragonu, posypać pieprzem i czubrycą. Wymieszać. Odstawić na noc do lodówki.
2.W rondlu rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić, dodać mięso, obsmażyć i zalać wrzątkiem. Dusić do miękkości mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i zalać jogurtem.
3.Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać startą na grubym oczku marchewkę, pokrojoną w kostkę paprykę i mrożoną fasolkę. Podsmażyć. Dodać kaszę, wymieszać i zalać 1,5 szklanki wody. Posypać przyprawami. Przykryć i smażyć aż kasza wchłonie cały płyn.
Komentarze