Schab duszony z warzywami i kaszą bulgur

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie mięsa, warzyw i kaszy stanowi pełnowartościowy posiłek, który dostarczy nam energii na długi czas.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 0,5 kg schabu bez kości
    100 g kaszy bulgur (waga przed ugotowaniem)
    1 por (bez zielonej części)
    2 marchewki
    3 łodygi selera naciowego
    koperek
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony z warzywami i kaszą bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w kostkę i rumienimy na niewielkiej ilości oleju.
  • 2. Dodajemy marchewkę i łodygi selera pokrojone w kostkę oraz por pokrojony w półplasterki. Chwilę podsmażamy razem ze schabem po czym dodajemy ok. pół szklanki wody.Dodajemy drobno posiekany koperek.Dusimy pod przykryciem aż schab będzie miękki dolewając wygotowującą się wodę.
  • 3. Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odsączamy. Dodajemy do mięsa i warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować