Gulasz wołowy z grzybami

4.5 (147 ocen)

Aromatyczny sosik na obiad :)

Składniki:

  • 300 g mięsa wołowego gulaszowego
    2 garście suszonych grzybów
    2 cebule
    przyprawa do steków wołowych
    sól ziołowa
    ziele angielskie i liść laurowy
    1 łyżka octu winnego
    olej
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Gulasz wołowy z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namaczamy, mięso obsypujemy przyprawami, zalewamy 3 łyżkami oleju i octem, ostawiamy do lodówki, najlepiej na cała noc.
  • 2. Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i obsmażamy ze wszystkich stron. Następnie zalewamy 1 szklanką wrzątku i dodajemy grzyby razem z woda, w której się moczyły. przykrywamy i dusimy do miękkości.
  • 3. Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 1/3 szklanki wody i doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Suszone grzyby Ryż Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować