Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

  • wyświetlono: 3739 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nie ma nic lepszego od najprostszego,zwykłego gulaszu wołowego. Smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień.

eluchap

Składniki


500 g mięsa wołowego na gulasz
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorów bez skórki (400 g)
2 cebule
2 ząbki czosnku
200 g pieczarek
2-3 łyżki śmietanki 30%
przyprawa do gulaszu
olej do smażenia
3 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

  • Gulasz wołowy z czerwoną fasolą 1.
    Mięso umyć,osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, pokroić w dość
    dużą kostkę lub paski. Oprószyć przyprawą do gulaszu.
    Cebulę,pieczarki oczyścić, cebulę pokroić w grubsze piórka a
    pieczarki w plasterki.
    Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek pokrojony w plasterki,
    wrzucić pieczarki i podsmażyć. Potem dodać mięso i delikatnie
    obsmażyć. Wrzucić ziarna ziela angielskiego,dolać 1,5 szklanki wody.
    Zagotować. Następnie dodać pomidory i dusić na małym aż mięso
    będzie miękkie.
    Przed końcem duszenia dodać odcedzoną z zalewy
    czerwoną fasolę.Wlać śmietankę i wsypać natkę pietruszki.

    Gulasz podajemy np.z kaszką kuskus,ryżem,kaszą gryczaną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżwarzywamięso wołowegulasz

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz wołowy z musztardą

Dodane przez: Karioka

GULASZ WOŁOWY Z MUSZTARDĄ

Pożywny gulasz o lekko zaostrzonym...

gulasz wołowy

Dodane przez: magdzia44448

GULASZ WOŁOWY Z PIECZARKAMI

Przepyszny i aromatyczny gulasz...

xxx

Dodane przez: capri

gulasz wołowy z suszonymi grzybami

Przepyszny klasyczny polski obiad,...

Gulasz wołowy z grzybami

Dodane przez: czarrna

Gulasz wołowy z grzybami

Aromatyczny sosik na obiad :)

image-0fpgh4k

Dodane przez: ASFI87

Gulasz wołowy z batatami

Świetne połączenie batatów z wołowiną

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE