Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

4.5 (166 ocen)

Nie ma nic lepszego od najprostszego,zwykłego gulaszu wołowego. Smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień.

Składniki:


  • 500 g mięsa wołowego na gulasz
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka pomidorów bez skórki (400 g)
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    200 g pieczarek
    2-3 łyżki śmietanki 30%
    przyprawa do gulaszu
    olej do smażenia
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wołowy z czerwoną fasolą 1.
    Mięso umyć,osuszyć dokładnie papierowym ręcznikiem, pokroić w dość
    dużą kostkę lub paski. Oprószyć przyprawą do gulaszu.
    Cebulę,pieczarki oczyścić, cebulę pokroić w grubsze piórka a
    pieczarki w plasterki.
    Na oleju podsmażyć cebulę, czosnek pokrojony w plasterki,
    wrzucić pieczarki i podsmażyć. Potem dodać mięso i delikatnie
    obsmażyć. Wrzucić ziarna ziela angielskiego,dolać 1,5 szklanki wody.
    Zagotować. Następnie dodać pomidory i dusić na małym aż mięso
    będzie miękkie.
    Przed końcem duszenia dodać odcedzoną z zalewy
    czerwoną fasolę.Wlać śmietankę i wsypać natkę pietruszki.

    Gulasz podajemy np.z kaszką kuskus,ryżem,kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować