Gulasz wołowy z czerwoną fasolą

4.97 (149 ocen)

Idealny na obiad

Składniki:

  • Składniki :

    400-500g mięsa wołowego na gulasz,
    1 cebula,
    4 marchewki,
    1 łyżka mąki,
    1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    2 liście laurowe,
    ziele angielskie (4kuleczki),
    bulion,( tak aby przykryło mięso )
    sól, pieprz,
    1 puszka fasoli czerwonej w zalewie,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.97 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz wołowy z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem przez 1 godzinę co jakiś czas mieszając. Dodaj odsączoną fasolę i duś 5-10 minut. Podawaj gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować