Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą

4.49 (181 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Mięso w gulaszu jest kruchutkie i rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • • 1 kg łopatki wieprzowej
    • 1 cebula
    • 1 łyżka papryki słodkiej
    • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 puszki czerwonej fasoli
    • 3 liście laurowe
    • po kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca
    • pęczek zielonej pietruszki
    • 1 czubata łyżka mąki
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz wieprzowy z czerwoną fasolą 1. • Mięso pokroić w drobną kostkę, obsypać papryką słodką, ostrą i pieprzem.
    • Smażyć partiami na rozgrzanym oleju.
    • Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać do mięsa, podlać całość wodą tak, aby przykryła mięso.
    • Dodać przyprawy, posolić do smaku i dusić na wolnym ogniu ok. 1 godziny.
    • Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
    • Mąkę zmieszać z małą ilością wody i zagęścić nią gulasz.
    • Dodać odcedzoną fasolę i zagotować.

Porady

Podawać z kaszą lub kluseczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować