gulasz z czerwoną fasolą

5 (149 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

gulasz jest dosyć pikantny

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. mięsa wieprzowego
    mała cebula
    2 ząbki czosnku
    2 p. fasoli czerwonej
    2 łyżki oleju
    1/2 l rosołu
    natka pietruszki
    przyprawa chilli con corne
    2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i smażymy na oleju.
    2. Mięso myjemy i kroimy w kostkę. dodajemy do cebuli i czosnku i podsmażamy chwilę.
    3. dodajemy rosół i dusimy do miękkości od czasu do czasu mieszając.
    4. dodajemy fasolę wraz z zalewą.
    5. Dodajemy przyprawę chilli con corne i przecier pomidorowy.
    6. na koniec dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować