Gulasz wieprzowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Jest smacznie i jednogarnkowo, wygodnie i zmywania mniej!

  • 2 godz.

Składniki:

  • * 500 g mięsa wieprzowego z szynki pokrojonego w kostkę około 1,5 cm
    * około 500 ml bulionu warzywnego
    * 3 -4 łyżki oliwy z oliwek
    * 3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
    * 2 małe marchewki pokrojone w cienkie plasterki
    * pół zielonej papryki pokrojonej drobno pokrojonej w kostkę
    * 4 łyżki pomidorów z puszki krojonych
    * cebula szalotka drobno posiekana
    * 3 ząbki czosnku drobno posiekane
    * mała papryczka chili drobno posiekana
    * łyżka zielonej pasty curry
    * listek laurowy
    * 3/4 puszki mleka kokosowego (około 300 ml)
    * łyżeczka mielonej kolendry
    * łyżeczka mielonego kuminu
    * po pół łyżeczki mielonych papryk ostrej i słodkiej
    * sól i pieprz
    * świeża natka kolendry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek przygotowałam sobie składniki i naczynia, czyli garnek głęboki i patelnię. Na patelni rozgrzałam oliwę i obsmażyłam mięso. Przełożyłam je do garnka, a na patelni zeszkliłam cebulę, czosnek i paprykę przez około minutę często mieszając, następnie dodałam mielona kolendrę, kumin, papryki mielone , wymieszałam i po około minucie całość zalałam bulionem. Zawartość patelni przelałam do rondla i na małym ogniu dusiłam pod przykryciem około pół godziny. Następnie dodałam ziemniaki, marchew, paprykę zieloną, listek laurowy i dusiłam pod przykryciem kolejne pół godziny co jakiś czas mieszając. Do potrawy dodałam pastę curry i pomidory, doprawiłam solą, pieprzem i gotowałam jeszcze koło 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodałam mleko kokosowe, które idealnie zagęściło gulasz i posiekaną drobno świeżą natkę kolendry. Gotowałam jeszcze około 10 minut i gotowe :) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować