Gulasz wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początek przygotowałam sobie składniki i naczynia, czyli garnek głęboki i patelnię. Na patelni rozgrzałam oliwę i obsmażyłam mięso. Przełożyłam je do garnka, a na patelni zeszkliłam cebulę, czosnek i paprykę przez około minutę często mieszając, następnie dodałam mielona kolendrę, kumin, papryki mielone , wymieszałam i po około minucie całość zalałam bulionem. Zawartość patelni przelałam do rondla i na małym ogniu dusiłam pod przykryciem około pół godziny. Następnie dodałam ziemniaki, marchew, paprykę zieloną, listek laurowy i dusiłam pod przykryciem kolejne pół godziny co jakiś czas mieszając. Do potrawy dodałam pastę curry i pomidory, doprawiłam solą, pieprzem i gotowałam jeszcze koło 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodałam mleko kokosowe, które idealnie zagęściło gulasz i posiekaną drobno świeżą natkę kolendry. Gotowałam jeszcze około 10 minut i gotowe :) Smacznego!
Komentarze