Gulasz warzywny z tofu i pestkami słonecznika

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten gulasz to bardzo szybki, zdrowy, smaczny oraz prosty obiad, który niejednym zasmakuje i jest zdecydowanie warty spróbowania. Posiłek jest odpowiedni dla wegan oraz dzieci.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - batat
    - 4 marchewki
    - puszka krojonych pomidorów w puszce
    - puszka kukurydzy konserwowej
    - wedle uznania nasiona słonecznika
    - kostka tofu
    - przyprawy wedle uznania: pomidory suszone, sól, pieprz, czosnek, papryka słodka i ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz warzywny z tofu i pestkami słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku, pokrój marchewki i batata w małą kostkę, wrzuć do garnka i gotuj, aż będą miękkie. W międzyczasie przygotuj tofu oraz podpraż nasiona słonecznika na suchej patelni. Pokrój tofu w kostkę i posyp podanymi przyprawami. Odcedź warzywa (możesz zostawić trochę wody i dodać ją, gdyby było za gęste), dodaj pomidory, słonecznika, kukurydzę, tofu oraz przypraw do smaku. Wymieszaj i pozostaw pod przykryciem na ok. 15 minut. Podawaj z ryżem lub ulubioną kaszą. Smacznego!

Porady

Składniki można modyfikować, np. zamiast batata dodać bakłażana albo zamiast pestek słonecznika dodać pestki dyni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu Marchewka Bataty (słodkie ziemniaki)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować