GULASZ MUSZTARDOWY

4.5 (195 ocen)

  • 15 min

Chiałam zrobić inny gulasz niż tradycyjny, a smak tego przypomiał mi się gdy pomyślałam o babci ;)

  • 15 min

Składniki:

  • 80 dag mięsa gulaszowego
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    1/2 małej papryki czerwonej
    2-3 małe ogórki kiszone
    2 łyżeczki musztardy
    kostka rosołowa
    śmietana
    sól
    pieprz
    papryka ostra i słodka
    ziele angielskie
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażamy na patelni na goracym oleju, gdy się zarumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy, przekładamy do garnka i zalewamy 2 szkl. gorącej wody. Dodajemy 2 listki laurowe, 4-5 bobów ziela angielskiego i kostkę rosołową. Dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami wg uznania. Dusimy , aż mięso będzie miękkie. W między czasie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórka. Robimy zasmażkę-zagęszczamy gulasz. Chwilę gotujemy- zaprawiamy dodatkowo 2-3 łyżeczkami zahartowanej śmietany. Na końcu dodajemy 2-3 łyżeczki musztardy. Chwilę gotujemy i podajemy z ziemniakami

Porady

Doprawiamy wg uznania. Jeżeli ktoś lubi ostrzejsze dania to dodajemy więcej musztardy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować