Gulasz musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso podsmażamy na patelni na goracym oleju, gdy się zarumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy, przekładamy do garnka i zalewamy 2 szkl. gorącej wody. Dodajemy 2 listki laurowe, 4-5 bobów ziela angielskiego i kostkę rosołową. Dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami wg uznania. Dusimy , aż mięso będzie miękkie. W między czasie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórka. Robimy zasmażkę-zagęszczamy gulasz. Chwilę gotujemy- zaprawiamy dodatkowo 2-3 łyżeczkami zahartowanej śmietany. Na końcu dodajemy 2-3 łyżeczki musztardy. Chwilę gotujemy i podajemy z ziemniakami
Porady
Doprawiamy wg uznania. Jeżeli ktoś lubi ostrzejsze dania to dodajemy więcej musztardy.
Komentarze