Klasyczny sos musztardowy

4.37 (226 ocen)

Pyszny sos do jajek i do mięs- klasyka w czystej postaci.

Składniki:

  • - 1 łyżka masła
    - 2 łyżki mąki pszennej
    - pół litra wywaru warzywnego ( ew. z kostki)
    - 3 łyżki musztardy ( u mnie sarepska)
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.37 (226 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Klasyczny sos musztardowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy w rondelku lub na patelni . Na rozgrzane wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, żeby nie było grudek - taką tradycyjną zasmażkę robimy. Dodajemy wywar warzywny , musztardę i mieszamy aż do zgęstnienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować