Grzyby marynowane bez pasteryzacji

  • wyświetlono: 13123 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Sezon na grzyby w pełni więc podzielę się moim ulubionym przepisem na grzyby marynowane bez pasteryzacji.

MonikaW
  • 35min

Składniki

kapelusze grzybów, np. podgrzybków,
kilka plasterków marchewki na słoiczek,
- zalewa:
3 szklanki wody,
1 szklanka octu 10%,
3 łyżeczki cukru,
1,5 łyżeczki soli,
ziarna pieprzu,
ziarna ziela angielskiego,
kilka liści laurowych,
cebula pokrojona w krążki.

Sposób przygotowania przepisu:

Grzyby marynowane bez pasteryzacji

  • 1. Grzyby oczyszczamy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem soli i kawałka cebuli.
    W tym czasie gotujemy także zalewę ze wszystkim jej składnikami. Do słoika wkładamy marchew i gorące odcedzone grzyby, zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby

Komentarze

Podobne przepisy

Grzyby na ostro

Dodane przez: agazlotko

Marynowane grzyby na ostro

Sezon grzybobrania w pełni. Przepis...

image-0wrfu2k

Dodane przez: paolineczka

Marynowane grzyby po węgiersku

Marynowane grzyby z dodatkiem ostrej...

Marynowane grzyby leśne

Dodane przez: mamade188

Marynowane grzyby

W tym roku wysyp grzybów jest wręcz...

Grzyby marynowane

Dodane przez: czarrna

Grzyby marynowane

Obowiązkowa pozycja w sezonie grzybowym...

.

Dodane przez: Anitka0804

Grzyby marynowane

Znalazłam cały koszyk grzybów w...

Grzyby marynowane

Dodane przez: danusia19671

Grzyby marynowane

Małe grzybki marynuję z ogonkami

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE