Marynowane pecłonki - gąski bez pasteryzacji

4.9 (158 ocen)

  • 60 min

Marynowane pecłonki - gąski. Typowe późnojesienne grzyby.

  • 60 min

Składniki:

  • kapelusze pecłonek,
    kilka plasterków marchewki na słoiczek,
    - zalewa:
    3 szklanki wody,
    1 szklanka octu 10%,
    3 łyżeczki cukru,
    1,5 łyżeczki soli,
    ziarna pieprzu,
    ziarna ziela angielskiego,
    kilka liści laurowych,
    cebula pokrojona w krążki.
Wystaw ocenę:

4.9 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Grzyby marynowane

Marynowane pecłonki - gąski bez pasteryzacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy i obgotowujemy w wodzie z dodatkiem soli i kawałka cebuli. W tym czasie gotujemy także zalewę ze wszystkim jej składnikami. Do słoika wkładamy marchew i gorące odcedzone grzyby, zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować