Grzybki leśne marynowane

4.5 (181 ocen)

Leśne grzybki w octowej zalewie na zimę.Idealne na imprezę.

Składniki:


  • grzybki leśne dowolna ilość
    liść laurowy 2 listki na słoik
    ziele angielskie 4 kulki na słoik
    cebula 3 plasterki na słoik
    ocet 10 % 0,5 szk
    sól 4 łyżki
    cukier 3 łyżki
    woda 2 l
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Grzybki leśne marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić ,małe zostawić całe a większe pokroić.Włożyć do garnka zalać wodą i gotować 3-5 min.Przelać na sitko i odcedzić. Słoik napełnić grzybami dodać liście,ziele i cebulę. Zalewa: Do wody dodać sól, cukier i zagotować.Zdjąć z pieca dodać ocet i gorącą zalewą zalać grzybki w słoikach. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10-15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować