Grzanki z pastą z awokado

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Warto jeść awokado na śniadanie, bo dzięki dużej zawartości witaminy B, znacznie poprawia pracę mózgu.

  • 30 min

Składniki:

  • bagietka 1 sztuka
    awokado 1 szt.
    twarożek kanapkowy 2 łyżki
    cebula bardzo drobno pokrojona 1 szt.
    czosnek 2 ząbki
    sok z cytryny 1 łyżka
    szczypiorek posiekany 3 łyżki
    pomidorki koktajlowe 5 szt.
    pieprz świeżo mielony ½ łyżeczki
    szczypta soli morskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Grzanki

Grzanki z pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieram i wyjmuję pestkę, skrapiam sokiem z cytryny i rozgniatam widelcem. Dodaję twarożek kanapkowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobniutko pokrojoną cebulę. Doprawiam do smaku solą morską i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszam.
  • 2. Kromki bagietki opiekam w tosterze lub piekarniku.
  • 3. Na opieczonych kromkach rozsmarowuję pastę z awokado, układam plasterki pomidorków koktajlowych i posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować