Doskonałe na śniadanie, kolację, jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi.
40 min
Składniki:
2 małe bagietki lub jedna długa,
masło,
15 dag pieczarek,
2 jajka ugotowane na twardo,
pół marynowanej papryki,
łyżka majonezu,
sól, pieprz, koperek suszony lub świeży
Grzanki z pastą pieczarkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietki pokroić pod kątem. Każdą kromkę posmarować z jednej strony masłem. Blachę pokripić oliwką z oliwek, ułożyć grzanki i zapiec w temp 220stopni około 15-20 min do zarumienienia.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie około 5 min. Osączyć i posiekać w drobną kostkę. Jajka i paprykę również posiekać w kostkę. Składniki wymieszać z majonezem i przyprawami.
Zimne grzanki posmarować pastą.
Komentarze