Grzanki z pastą pieczarkową

4.5 (148 ocen)

  • 40 min

Doskonałe na śniadanie, kolację, jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 małe bagietki lub jedna długa,
    masło,
    15 dag pieczarek,
    2 jajka ugotowane na twardo,
    pół marynowanej papryki,
    łyżka majonezu,
    sól, pieprz, koperek suszony lub świeży
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Grzanki

Grzanki z pastą pieczarkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki pokroić pod kątem. Każdą kromkę posmarować z jednej strony masłem. Blachę pokripić oliwką z oliwek, ułożyć grzanki i zapiec w temp 220stopni około 15-20 min do zarumienienia.
    Pieczarki obrać, pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie około 5 min. Osączyć i posiekać w drobną kostkę. Jajka i paprykę również posiekać w kostkę. Składniki wymieszać z majonezem i przyprawami.
    Zimne grzanki posmarować pastą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować