Grzanki z pastą pieczarkową

  • wyświetlono: 2536 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

Doskonałe na śniadanie, kolację, jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi.

Daguś
  • 40min

Składniki

2 małe bagietki lub jedna długa,
masło,
15 dag pieczarek,
2 jajka ugotowane na twardo,
pół marynowanej papryki,
łyżka majonezu,
sól, pieprz, koperek suszony lub świeży

Sposób przygotowania przepisu:

Grzanki z pastą pieczarkową

  • 1. Bagietki pokroić pod kątem. Każdą kromkę posmarować z jednej strony masłem. Blachę pokripić oliwką z oliwek, ułożyć grzanki i zapiec w temp 220stopni około 15-20 min do zarumienienia.
    Pieczarki obrać, pokroić w plastry i obgotować w osolonej wodzie około 5 min. Osączyć i posiekać w drobną kostkę. Jajka i paprykę również posiekać w kostkę. Składniki wymieszać z majonezem i przyprawami.
    Zimne grzanki posmarować pastą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniagrzankiprzystawki na zimno

Komentarze

Podobne przepisy

jajka faszerowane

Dodane przez: justi2401

Jajka faszerowane pastą z łososia

Jajka faszerowane samodzielnie...

Jajka z zieloną pastą

Dodane przez: aicha1988

Jajka z zieloną pastą

Jajka nadziewane pastą z awokado...

Mini krakersy z pastą jajeczną

Dodane przez: 2milutka

Mini krakersy z pastą jajeczną

Szybka karnawałowa przekąska na...

kanapka z pastą jajeczną

Dodane przez: mirelaj

kanapka z pastą jajeczną

kanapka z pastą z makreli

Krakersy z pastą serowo - czosnkową

Dodane przez: MonikaW

Krakersy z pastą serowo - czosnkową

Krakersy z pastą serowo - czosnkową...

Twarożek ze szpinakiem

Dodane przez: kasia_m86

Przekąska z pastą szpinakową

Zdrowa przekąska z pastą paprykową...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE