Grzanki z masłem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Świetne jako przekąska!

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 5 ząbków czosnku
    Pęczek kopru
    Masło lub margaryna
    Ser Gouda lub inny żółty
    Sól
    Chleb
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grzanki

Grzanki z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekać drobno czosnek oraz koperek, do miseczki włożyć od 2 do 3 łyżek stołowych masła lub margaryny... dodać do masła posiekany czosnek i koper - na tarce zetrzeć goudę - również dodać. Posolić do smaku i dokładnie wymieszać. Ukroić po 2 kromki świeżego chleba dla każdej osoby która będzie jadła - powstałą masą posmarować grubą warstwą każdą kromkę - piekarnik nastawić na 200 stopni Celcjusza na 17 minut - włożyć kromki z nałożoną masą na blachę - po 17 minutach wyjmujemy grzanki i można jeść :) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Masło Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować