Gruszki zapiekane w czekoladowym cieście

4.5 (185 ocen)

  • 25 min

Gruszki (w całości) zapiekane w kakaowym cieście. Wszystko oblane rozpuszczoną czekoladą. Pyszne zarówno na gorąco jak i na zimno :)

  • 25 min

Składniki:

  • 4 porcje:
    100 g miękkiego masła
    80 g cukru
    100 g maki pszennej
    1 czubata łyżka kakao
    1 zaokrąglona łyżeczka proszku do pieczenia
    2 duże jajka
    4 małe gruszki
    8 kostek czekolady mlecznej lub gorzkiej

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Gruszki zapiekane w czekoladowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wyłożyć masło, dodać cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i jajka, krótko zmiksować. Wyłożyć po równo do 4 dużych kokilek.
    Gruszki obrać, nie wyjmować gniazda nasiennego, ułożyć na środku każdego ciasta w kokilce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 20 minut.
    Gorący deser polać rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Gruszki Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować