Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czasem mam ochotę na "coś" innego do kanapek i tak oto powołałam do życia taką pastę . Kabanos smakowicie uzupełnia się z oliwkami, zapraszam:)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g kabanosów drobiowo-wieprzowych
    4 jajka ugotowane na twardo
    120 g sera żółtego w kawałku
    4 łyżki zielonych oliwek
    1/2 pęczka szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany kremówki
    Sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Dodatki Pasty

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki kabanosa przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami. Zblendować, ale nie za drobno. Wędlina może być wielkości połówek grochu. Przełoży do miski.
  • 2. Jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser również. Dodać do miski.
  • 3. Oliwki odsączyć, drobniutko posiekać. Szczypiorek również pokroić. Dodać do miski, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez i śmietanę. Wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Oliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować