Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami

  • wyświetlono: 71 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Czasem mam ochotę na "coś" innego do kanapek i tak oto powołałam do życia taką pastę . Kabanos smakowicie uzupełnia się z oliwkami, zapraszam:)

20191005_083333
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

150 g kabanosów drobiowo-wieprzowych
4 jajka ugotowane na twardo
120 g sera żółtego w kawałku
4 łyżki zielonych oliwek
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany kremówki
Sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Gruboziarnista pasta z kabanosa z oliwkami

  • 1. Kawałki kabanosa przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami. Zblendować, ale nie za drobno. Wędlina może być wielkości połówek grochu. Przełoży do miski.
  • 2. Jajka zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser również. Dodać do miski.
  • 3. Oliwki odsączyć, drobniutko posiekać. Szczypiorek również pokroić. Dodać do miski, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez i śmietanę. Wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kabanosypastakanapkiprzyjęcieoliwki zielonedo chlebadanie z jajkami

Komentarze

Podobne przepisy

Koreczki z kabanosami

Dodane przez: patunia1987

Koreczki z kabanosów

Bardzo dobre, szybkie w przygotowaniu...

Babeczki z kabanosem i cebulą

Dodane przez: natalieb88

Babeczki z kabanosem i cebulą

Zupełnie inna forma muffinek-tym...

Koreczki z kabanosami

Dodane przez: anemon

Koreczki z kabanosami

Efektowna przekąska na przyjęcie...

Pikantna oliwa z oliwek

Dodane przez: Mienta

Pikantna oliwa z oliwek

W mojej kuchni z oliwy korzystam...

Caprese z oliwkami

Dodane przez: kasiunia2016

Caprese z oliwkami

Uwielbiam dania z dodatkiem włoskiego...

Muszle w formie przekąski

Dodane przez: 2milutka

Makaronowe muszle z suszonymi pomidorami...

Smaczna szybka do zrobienia przekąska...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE