Grillowany filet z kurczaka na sałatce z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę prażę na suchej patelni aż do uzyskania lekko bursztynowego koloru i zapachu "orzechowego". Wsypuję do garnka i zalewam wodą UWAGA: w stosunku 1/3 ( na pół szklanki kaszy daję 1,5 szklanki wody). Dodaję odrobinę soli (pół łyżeczki) i wstawiam na mały ogień. Kasza powinna wchłonąć cały płyn.
2.W tym czasie na patelni grilowej obsmażam filet przyprawiony wg własnego uznania. Ja używam soli himalajskiej, pieprzu, papryki, chili i odrobiny kuminu. Grilluję z obu stron na złoty kolor.
Odstawiam z ognia i kroję dodatki do kaszy: ogórka w dużą kostkę, cebulę w kostkę, pomidorki na połówki.
3.Gdy kasza jest gotowa, mieszam ją z dodatkami a na wierzch układam filet pokrojony w ukośne plastry.
Komentarze