Polędwiczki na makaronie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente. Polędwiczki myjemy, kroimy w 2-cm plastry, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Wyjmujemy.
2.Pory oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy na tłuszczu po smażeniu mięsa. Oprószamy przyprawą uniwersalną. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory myjemy i przekrawamy.
3.Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wkładamy 1/2 makaronu, posypujemy 1/2 sera, ponownie wkładamy makaron i posypujemy
serem. Przykrywamy warstwą pora i kładziemy polędwiczki. W wolne
miejsca wtykamy pomidory. Polewamy bulionem. Zapiekamy
pod przykryciem ok. 20 minut w temp. 180 °C.
Komentarze