Granola (zespolona bananem)

1.8 (5 ocen)

Chrupiąca granola bez tłuszczu, cukru, sklejona dzięki musowi z banana. Składniki warto dobrać według własnych upodobań.

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych górskich,
    1/2 szklanki słonecznika,
    1/2 szklanki pestek łuskanej dyni,
    1/3 szklanki siemienia lnianego,
    1/3 szklanki sezamu,
    1/2 szklanki orzechów włoskich,
    1/3 szklanki migdałów,
    1/2 szklanki rodzynek,
    3 łyżki ziaren kakao,
    1 duży dojrzały banan
Wystaw ocenę:

1.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Desery Przekąski

Granola (zespolona bananem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski wsypujemy płatki, słonecznik, dynię, siemię lniane, sezam, orzechy, migdały. Banana miksujemy na papkę.Wlewamy powstały mus do miski ze składnikami. Mieszamy. Pieczemy ok 30 minut w 160 stopniach często mieszając, by się nie przypaliły. Po upieczeniu i ostudzeniu wsypujemy rodzynki, kakao, mieszamy i wsypujemy do słoja. Trzymamy w suchym miejscu.
    Granola świetnie nadaje się do mleka, jogurtów lub jako samodzielna przekąska.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować