Gozleme

4.5 (195 ocen)

  • Dla 2 osób

Cienki placek z ciasta filo z nadzieniem z fety i pietruszki.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 płaty ciasta filo
    1/2 pęczka pietruszki
    1/2 kostki fety
    roztopione masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Gozleme - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gozleme 1. Pietruszkę siekamy drobno, przekładamy do miseczki i dodajemy rozkruszoną fetę, doprawiamy pieprzem. Mieszamy i rozdrabniamy za pomocą widelca.
  • Gozleme 2. Na blacie rozkładamy płatu ciasta, smarujemy masłem, składamy na pół, znów smarujemy masłem i układamy na środku farsz, składamy jak kopertę smarując masłem po kolejnych złożeniach.
  • Gozleme 3. Smażmy na rozgrzanym masełku z obu stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Masło klarowane Pietruszka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować