Gotowany kurczak w panierce kokosowej

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam pysznego kurczaka obgotowanego, a następnie smażonego w pysznej panierce kokosowo - kukurydzianej.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kurczaka około 1200 g,
    woda zimna,
    sól do smaku,
    marchewka 1 ,
    pietruszka 1 ,
    przyprawa uniwersalna do smaku,
    płatki kukurydziane do panierowania,
    wiórki kokosowe 2 łyżki,
    jajka 3 ,
    mleko 1/4 szkl,
    przyprawa do drobiu 1/2 łyżeczki,
    czosnek granulowany 1/2 łyżeczki,
    sól do smaku,
    oliwa do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Gotowany kurczak w panierce kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyścić, dokładnie wymyć oraz rozebrać na cząstki.
    Włożyć do garnka z osoloną wodą, doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień, zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania.
    Następnie dodać obrane jarzyny oraz przyprawę uniwersalną.
    Gotować do momentu, aż kurczak będzie prawie ale nie całkiem miękki.
    Wyjąc kurczaka z rosołu i ostudzić.
    Płatki kukurydziane wymieszać z wiórkami kokosowymi i rozgnieść wałkiem do ciasta.
    Jajka rozbełtać z mlekiem i przyprawami.
    Gotowane kawałki kurczaka panierować w jajku , następnie w panierce kokosowo - kukurydzianej.
    Na głębszej patelni rozgrzać oliwę i smażyć kawałki kurczaka na złoty kolor ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować