krewetki w panierce kokosowej

4.5 (163 ocen)

Krewetki tygrysie w rozkosznie chrupiącej panierce.

Składniki:

  • 400 g krewetek tygrysich z ogonkami

    3-4 łyżki mąki pszennej
    pół szklanki mąki kokosowej
    jajko
    sól
    3 łyżeczki przyprawy aglione seasoning
    olej kokosowy
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krewetki w panierce kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę kokosową, mieszamy z mąką pszenną i przyprawami.

    W drugim naczyniu rozbijamy jajko, następnie roztrzepujemy je widelcem.

    Krewetki panierujemy w panierce z mąki, jajku i jeszcze raz panierce.

    Krewetki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu, ja do tego celu użyłam oleju kokosowego.

    Gotowe krewetki podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym lub tysiąca wysp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować