Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo zdrowa alternatywa mięsnych roladek. Takie mięso możemy również przygotować w parowarze. Idealne dla osób będących na diecie.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
    Sól
    Pieprz
    Słodka czerwona papryka
    1 marchewka
    Świeży koperek
    Świeża natka pietruszki
    150 g pieczarek
    1 cebula
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem 1. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę drobno siekamy. Przesmażamy je na patelni. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek i natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty i rozbijamy pod folią spożywczą delikatnie tłuczkiem. Doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Każdy płat mięsa od wewnętrznej strony obsypujemy słodką papryką. Układamy marchewkę, koperek, natkę pietruszki oraz przesmażone z cebulą pieczarki.
  • Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem 2. Mięso zwijamy w ciasną roladkę. Owijamy ją bardzo szczelnie folią spożywczą. Końce możemy zawiązać, jeżeli boimy się, że roladka się rozpadnie. Przygotowane roladki wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować